Bra alternativ framför Trico viltskydd

Har du använt dig av Trico viltskydd för att skydda dina träd? Vet du att istället för ett Trico viltskydd så kan du använda dig av något som heter EcoTall. Även om Trico i sig är naturligt och bra på sitt sätt, så kan det vara smart att slippa medel överhuvudtaget. EcoTall är något du kan ha på dina granplantor och tallplantor som sitter kvar där i många år.

Klövvilt älskar ju att mumsa i sig av unga plantor av både tall och gran. För att du ska slippa få skadade plantor som sedan inte växer sig till stora träd, så gäller det att skydda dem på bra sätt.

Vad du kan använda istället för Trico viltskydd

När det gäller Trico viltskydd så är det en slags spray, som tillverkats av fårfett bland annat. Smaken och lukten på den gör att djuren håller sig borta från de plantor eller träd som sprutats med detta. Dock är det så att sprayen i sig, den måste appliceras varje år för att det ska fungera över lång tid. Dessutom under uppehållsväder.

Ett smart alternativ till denna spray är just EcoTall. Det är som en liten grej du placerar på granen eller tallens topp. Denna kommer sedan att sitta kvar, år efter år. När plantan är tillräckligt stor för att klara sig på egen hand, så faller den av. Men då EcoTall är naturlig så kommer den att försvinna av sig själv. Det eftersom att den består av nästan bara spån! Så det är en mycket miljövänlig produkt, som håller i 5-10 år per träd.